BasisOnline
Welkom bij de pagina van Andromeda, Cassiopeia en Cepheus

Wat leuk dat je even komt kijken op onze pagina. Hier vind je informatie over onze 3 klassen, maar ook leuke dingen als foto's en stukjes tekst van de kinderen. We proberen regelmatig nieuwe dingen op onze pagina te plaatsen, dus kom je vaker langs?
Als je deze link aanklikt kan je de PowerPoint van het begin van het schooljaar nog een keer rustig bekijken.

Project
In de klassen wordt er nog steeds gewerkt aan "Ik en de groep", maar dit wordt tot de herfstvakantie gecombineerd met de Kinderboekenweek. Voor de Kinderboekenweek mochten kinderen zich opgeven voor een voorleeswedstrijd. Ze zijn tijdens technisch lezen aan het oefenen en dan komt er eerst een voorronde voor 6/7/8 en uiteindelijk een finale op het podium voor alle bouwen.
Afbeeldingsresultaat voor kinderboekenweek 2018

Utopia
Groep 6/7/8 is vorig jaar gestart met Utopia. Bij het eerste project moesten ze zelf een Utopia ontwerpen; voor elk continent één. Dit jaar hebben de kinderen bij het eerste project lessen gevolgd over het brein. Hoe is het brein opgebouwd en wat zijn de functies van de verschillende breindelen; hoe werkt het geitenpaadje en hoe zit het met de ongetrainde olifant? Elke groep heeft in de klas de antwoorden hangen op deze vragen en ze zijn door de Utopia kinderen gepresenteerd aan hun klasgenoten. Interesse? Kom gerust een kijken op de breinmuur.
Afbeeldingsresultaat voor brein

_____________________________________________